4kids2tell is bedacht in 2015 door Mariëlle Schoenmakers en in haar huidige vorm sinds 2018 verder geprofessionaliseerd en officieel zorgaanbieder. Wij zijn een landelijk opererende zorginstelling, die regionaal georganiseerd is, werkt met Rayonhoofden en een netwerk van ZZP’ers. Het Rayonhoofd is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, het aansturen van ZZP’ers en kwaliteitsmanagement in de desbetreffende regio.

Mariëlle Schoenmakers

Mariëlle Schoenmakers

Directrice

Ik ben Mariëlle Schoenmakers (50 jaar), moeder van Britt (17 jaar), Floor (15 jaar) en Luuk (13 jaar). Luuk heeft sinds zijn 2de jaar diabetes mellitus type 1. Ik heb 20 jaar als pedagogisch hulpverlener op een kinderafdeling van een ziekenhuis in Breda gewerkt. Daarna ben ik werkzaam geweest in de gespecialiseerde kinderthuiszorg en ben ik me gaan specialiseren in het begeleiden van jonge kinderen met diabetes. Als ervaringsdeskundige weet ik dat het een hele klus is om diabetes te integreren in het dagelijkse leven van je kind en het gezin. Niet alleen als kind of als ouder, maar ook als broertje of zusje. Hieruit is 4Kids2tell ontstaan. Ik vind het belangrijk om samen met ouder en kind te kijken waar ondersteuning nodig is. Voor ieder gezin is dit weer anders. Het ene gezin kan ondersteuning gebruiken bij prikangst, de ander bij de begeleiding op school of kinderdagverblijf. Wat ik als ouder erg belangrijk vond, was dat er iemand in de buurt was met kennis van zaken, waar ik altijd op terug kon vallen, al was het alleen maar om mijn verhaal kwijt te kunnen. Dit hoop ik ook voor anderen te kunnen betekenen.

Judith van den Reek

Judith van den Reek

Rayonhoofd Gelderland

Ik ben Judith van den Reek (41 jaar) en moeder van Bente 10 jaar. Direct na mijn geboorte bleek ik diabetes te hebben en ik werd daarvoor drie maanden in het ziekenhuis met insuline behandeld. Daarna was het over en ik ben er nooit meer op gecontroleerd. Totdat ik op mijn 22e een ketoacidose had en de diagnose diabetes type 1 kreeg. Echter, mijn onderbuikgevoel vertelde me al lange tijd dat mijn verhaal niet klopte. Toen ik naar aanleiding van mijn zwangerschap ontspoorde, ben ik het gaan uitzoeken. Via DNA-onderzoek kwam ik erachter dat ik een zeldzame vorm van neonatale diabetes heb door een genafwijking. Na ruim 16 jaar insuline te hebben gespoten, ben ik in augustus 2017 overgestapt op orale medicatie en dat gaat supergoed. Jarenlang heb ik gewerkt als communicatieadviseur en projectmanager, maar daar moest ik tijdens mijn zwangerschap mee stoppen. Toen ben ik een boek gaan schrijven over mijn bijzondere diabetesverhaal, Ik ben niet van suiker. Levensverhaal van een zeldzame diabeet, genaamd. Vanuit mijn eigen ervaringen ontstond mijn missie om een bijdrage te leveren aan een positief leven voor mensen met een chronische ziekte. Ik heb me daarom ontwikkeld tot coach. Met ingang van 2020 werk ik voor 4kids2tell als coach en ga ik als rayonhoofd een vestiging in de regio Gelderland opzetten.